7-Jarig jubileum en nieuwe huisstijl

7-Jarig jubileum en nieuwe huisstijl

Vandaag precies 7 jaar geleden…

…begon er een heel nieuwe fase in mijn leven en dat van Deshima Bonsai Studio. Op 28 maart 2014 verhuisde ik van de 1e Tochtweg,  waar in de loop van 22 jaar Deshima 1,2 en 3 waren gevestigd, naar de Ir Lelystraat om te beginnen aan Deshima 4.  Als 17-jarige ben ik daar begonnen als hobbyist. Eerst in de achtertuin van mijn ouders en later in het gedeeltelijk overgenomen glastuinbouw bedrijf van mijn ouders. Bouwend aan een droombedrijf kwam helaas de provincie met een onteigening en kwam er een verplichte verhuizing. Gelukkig ging de enorme verhuizing samen met veel vrienden, cursisten en bonsai bekenden waar ik nog steeds enorm dankbaar voor ben.

Nieuwe periode

Nu 7 jaar later is het tijd om een nieuwe periode in te luiden, de tijd van verhuizen, verbouwen, aanleggen, bouwen, inrichten en ingeregeld raken met de bonsai op de nieuwe locatie is voorbij.  Het was ook een zware en vaak stressvolle tijd, dat mag ik eerlijk zeggen. Herstellende van  een burn-out en aanverwante klachten is het heerlijk om, nu de rust enigszins is weergekeerd, na de onstuimige eerste 7 jaar deze nieuwe periode in te luiden met een nieuwe huisstijl, website en opgefriste dienstverlening!

Nieuwe huisstijl

De nieuwe huisstijl heeft een logo dat is afgeleid van een oud Japans kamon, deze is te vinden als paneel in een 17e eeuws Hollands kabinet in het Rijksmuseum en ongetwijfeld als deksel van een Japanse lakdoos via Deshima destijds naar Nederland gekomen.

Voor mij is het een teken van balans, synergie, symbiose en elkaar versterkende drie-eenheid en daarom gekozen als beeldmerk voor de nieuwe fase van Deshima Bonsai. Het woord studio vervalt, Deshima is zoveel meer nu! Bonsai is voor mij gestoeld op 3 disciplines : een botanische, een technische en een artistieke. Daarnaast vorm ik graag met u en uw bonsai een goed gebalanceerd en elkaar versterkend drietal. De totale bedrijfsvoering  is ook gericht op 3 onderdelen: kennis, materiaal en inspiratie. Ik hoop dat we de dit de komende periode samen mogen meemaken in goede balans, synergie en symbiose!Bezoek ook eens onze webshop!