Activiteiten lente 2013

Graag breng ik u weer op de hoogte van diverse Bonsai activiteiten:
 
20 april, 18 en 22 juni workshops in de Studio
Er zijn voor alle drie de data nog enkele plaatsen beschikbaar, inschrijven kan via de website.
Op 20 april is het bijvoorbeeld prima verpotten van de laatst uitlopende loofbomen en de coniferen.
Ook een nieuwe vormgeving of doelgericht onderhoud zijn mooie activiteiten om met een beetje ruggensteun te doen.
Het workshop bedrag is € 30 per dagdeel en € 55 voor de hele dag.
 
100 jaar Japanse tuin Clingendael
Op zaterdag 27 april 2013 van 10.00 tot 16.00 uur is er een Japans festival in de Japanse Tuin op landgoed Clingendael in Den Haag.  De toegang is gratis.
Om 10.30 uur is de officiële opening van het festival. Dan slaan wethouder Boudewijn Revis, Erica Terpstra en bewoner van Clingendael Klaas Pors een sakévat aan.
De gemeente Den Haag, de gemeente Wassenaar, de Japanse ambassade en Instituut Clingendael organiseren dit festival omdat in 2013 de Japanse Tuin 100 jaar bestaat.
Tijdens het festival kunt u de bijzondere relatie tussen Japan en Nederland horen, zien en proeven.
Bonsai Studio Deshima is gevraagd twee maal een demonstratie te verzorgen en heeft ook een promotie en verkoopstand op de Japanse markt.
 
Sakura Ten
De Sakura Ten wordt gelijktijdig gehouden met de All European Shinkokai Koi Show op 10, 11 en 12 mei 2013.
Dit is het eerste jaar dat dit evenement in Rijswijk plaatsvindt en er is door de organisatie van de All European Shinkokai Koi Show gekozen voor een professionele locatie, De Broodfabriek te Rijswijk.
Zie voor meer informatie: www.sakuraten.eu
Bonsai Studio Deshima heeft een promotie en verkoop stand op dit grote evenement  en zal ook enkele Bonsai tentoonstellen.
 
Bonsai van het Westen
Op 1 en 2 juni is er weer Bonsai van het Westen in de Botanische Tuin in Delft.
Een prachtige show met vele activiteiten rondom Bonsai en Japanse cultuur.
Vanuit de organisatie is er weer gevraagd of we met alle cursisten van Bonsai Studio Deshima een deel van de tentoonstelling willen vullen ( 8 meter).
Na de spetterende presentaties van afgelopen jaren wil ik dat graag weer coördineren.
Het thema is ‘GIGANTISCH’ , mijn idee is om te laten zien welke gigantische perspectieven, verhoudingen en beleving we met Bonsai kunnen creëren.
Dit wil ik doen door 6 à 7 tweeluiken te maken, iedere keer een opstelling van twee Bonsai die iets met elkaar hebben.
Dit kan bijvoorbeeld dezelfde soort zijn (en dan een grote en een kleine boom) of die qua stijl, natuurlijke setting of creatieve inslag iets gemeen hebben.
Aan iedereen het verzoek om eens te kijken welke parels er in de tuin staan om tentoon te stellen. De tweeluiken zal ik dan in overleg samenstellen, eventueel met attributen ed.
Graag een mail met foto en maten, dan maken we er weer iets GIGANTISCH bijzonders van!
Voor meer informatie: www.bonsaivanhetwesten.nl

Bijzonder bezoek en Japanse week @Deshima
Week 27 wordt een bijzondere week bij Deshima; Masashi Hirao een Japanse Bonsai Meester die verantwoordelijk is voor de collectie van de Mansei-En komt dan een week over.
De Mansei-En is de tuin van wijlen Hideo Kato,  Hotsumi Terakawa heeft bijvoorbeeld ook zijn opleiding genoten in deze wereldberoemde tuin in Omiya.
Masashi Hirao komt een hele week zijn kennis, kunde en inspiratie delen. Op zaterdag 29 juni organiseren we een workshop van 9.30 tot 16 uur waarvoor u zich kunt inschrijven.
De kosten bedragen slechts € 75,00 voor een geheel verzorgde dag (incl. lunch)  waarop u alle input mag verwachten van deze bijzondere Bonsai grootheid.
Zijn Engelse spraak is bijzonder goed, en hij is een ervaren workshop leider en demonstrator.
Maandag- en dinsdagavond 1 en 2 juli zijn er ingelaste cursusavonden van 19.30 tot 22 uur à € 30,00, u kunt zich hiervoor inschrijven. Het thema kunnen we in overleg bepalen.
Woensdag , donderdag en vrijdag overdag staan nog open voor privélessen en werk in opdracht. Een indicatie van het uurtarief is € 55,00.
Heeft u een boom staan die gestileerd kan worden of bent u met een vereniging of groep Bonsai vrienden met wie u samen een bijzondere cursus wilt volgen? Dit is uw kans!!
Vrijdagavond 5 juli is er een open demonstratie in de studio vanaf 19 uur. Entree is € 10, de bar is geopend en we willen hier echt een gezellige avond van maken.
Alle bonsai vrienden en liefhebbers zijn uitgenodigd!!!
De laatste dag wordt zaterdag 6 juli, deze dag is gereserveerd voor Bonsai Vereniging Zuid Holland van de NBV.
 
De doelstelling van Bonsai Studio Deshima is om alle Bonsai liefhebbers in de lage landen een ontmoetingsplaats te bieden om hun hobby te beleven in kennis, passie en benodigdheden.
 
Ik hoop dat deze activiteiten daarin  inspirerend en verrijkend mogen zijn!

Bekijk afbeelding