Over Deshima

In 1997 heeft Teunis Jan Klein Bonsai Studio Deshima opgericht. Hier geeft hij diverse cursussen, workshops en lezingen per week. Ook kunt u hier zijn Bonsai collectie bekijken. De naam Deshima komt van een klein eiland voor de kust van Japan. Tijdens de isolatieperiode van Japan mochten alleen de Nederlanders die een nederzetting hadden op Deshima contact hebben met hen. Deshima is dus lange tijd het enige doorgeefluik geweest van Japanse en Westerse kunst, cultuur en wetenschap. Het motto voor de Bonsai Studio is: "Passie, Kennis en Benodigdheden". Als een uit de hand gelopen hobby is Deshima nu een professioneel bedrijf waar de passie voor Bonsai centraal staat.

Teunis Jan Klein, geboren in 1974, begon op zijn 17e met bonsai. Geintereseerd geraakt door een normale indoor bonsai, begon de passie. Het is de combinatie tussen groene vingers en artistieke inzichten die vanaf het begin sprak. In een goede bonsai vind je respect voor de natuur en een individuele, kunstzinnige “touch”.

Om zich verder te bekwamen werd hij al snel lid van de Nederlandse Bonsai Vereniging en volgde lessen bij Hotsumi Terakawa en Marc Noelanders. In 1995 won hij de eerste New Talent contest in Nederland en deed hij mee aan de European contest in Monaco. Vanaf dat moment werd hij steeds vaker gevraagd om aan bonsai te werken en zijn visie te geven over stylistische aspecten.

De afgelopen 20 jaar heeft Teunis Jan zoveel mogelijk gewerkt aan alle soorten bomen. Dit heeft geresulteerd  in een grote bonsai collectie met alle mogelijke soorten en een praktische kennis over de verzorging ervan. Zijn bonsai zijn tentoongesteld en gewaardeerd door heel Europa. Hoogtepunten zijn het winnen van de: “Baum des Jahres” en de “Ginkgo Award 2005”.

De demonstraties en workshops van Teunis Jan Klein staan bekend om de duidelijk uitleg over het hoe en waarom van de gebruikte technieken en artistieke inzichten. Vaak komen verrassende styling ideeen naar voren en is er volop gelegenheid om vragen beantwoord te krijgen.

Bonsai Studio Deshima heeft een winkel, tuin, warme en koude kas, lesruimte en een uitgebreide bibiotheek die ook uitleend en prima koffie! Want: Bonsai Studio Deshima is bedoeld als ontmoetingsplaats en doorgeefluik voor alle Bonsai gerelateerde zaken.

de showtuin
warme kas met binnen bonsai
koude kas met buiten bonsai
pottenpresentatie
welkom voorgevel in wintersfeer
winkel met benodigdheden
lesruimte
Teunis Jan Klein
Bekijk afbeelding