Over ons

Materiaal, kennis en inspiratie.

Over Deshima en Teunis Jan

In 1997 heeft Teunis Jan Klein Bonsai Studio Deshima opgericht. Hier geeft hij diverse cursussen, workshops en lezingen per week. Ook kunt u hier zijn Bonsai collectie bekijken en de winkel en tuin met kwekerij bezoeken. De naam Deshima komt van een klein eiland voor de kust van Japan. Tijdens de isolatieperiode van Japan mochten alleen de Nederlanders die een nederzetting hadden op Deshima contact hebben met hen. Deshima is dus lange tijd het enige doorgeefluik geweest van Japanse en Westerse kunst, cultuur en wetenschap. Het motto voor de Bonsai Studio is: ‘materiaal, kennis en inspiratie’. Als een uit de hand gelopen hobby is Deshima nu een professioneel bedrijf waar de passie voor Bonsai centraal staat.

Even kennismaken met…

Teunis Jan Klein, geboren in 1974, begon op zijn 17e met bonsai. Geïnteresseerd geraakt door een normale indoor bonsai, begon de passie. Het is de combinatie tussen groene vingers en artistieke inzichten die vanaf het begin sprak. In een goede bonsai vind je respect voor de natuur en een individuele, kunstzinnige “touch”.
Om zich verder te bekwamen werd hij al snel lid van de Nederlandse Bonsai Vereniging en volgde lessen bij Hotsumi Terakawa en Marc Noelanders. In 1995 won hij de eerste New Talent contest in Nederland en deed hij mee aan de European contest in Monaco. Vanaf dat moment werd hij steeds vaker gevraagd om aan bonsai te werken en zijn visie te geven over stilistische aspecten.

De afgelopen 28 jaar heeft Teunis Jan zoveel mogelijk gewerkt aan alle soorten bomen. Dit heeft geresulteerd in een grote bonsai-collectie met alle mogelijke soorten en een praktische kennis over de verzorging ervan. Zijn bonsais zijn tentoongesteld en gewaardeerd door heel Europa. Een aantal hoogtepunten zijn het winnen van de: Baum des Jahres , de Ginkgo Award, de publieksprijs op de Crespi cup en de Bonsai Trophy.

Demonstraties en workshops

De demonstraties en workshops van Teunis Jan Klein staan bekend om de duidelijke uitleg over het hoe en waarom van de gebruikte technieken en artistieke inzichten. Vaak komen verrassende styling ideeën naar voren en is er volop gelegenheid om vragen beantwoord te krijgen.

Ontmoetingsplaats en doorgeefluik

Deshima Bonsai heeft een winkel, tuin, kwekerij, warme en koude kas, lesruimte voor workshops en cursussen en een uitgebreide bibliotheek die ook uitleent en prima koffie! Want: Deshima Bonsai is bedoeld als ontmoetingsplaats en doorgeefluik voor alle bonsai gerelateerde zaken.

Bezoek ook eens onze webshop!